Vragenbak Tuin

Mostbestrijding:
Mosbestrijding moet voor het verticuteren in het voorjaar (liefst april) plaatsvinden. Uiteraard is er een speciaal mosbestrijdingsmiddel verkrijgbaar dat zowel met de gieter als droog toegepast kan worden. Mosgroei kan overigens een aantal verschillende oorzaken hebben, namelijk: teveel schaduw, te zuinig bemesten maar ook te kort maaien (optimale maaihoogte is +/- 4cm).

Kalkmeststof:
Om uw gazon, sier- en moestuin goed voor te bereiden op meststoffen is het belangrijk om kalkmeststof te gebruiken. Dit kalkproduct houdt namelijk de zuurgraad van uw gazonbodem op peil.

Bemesting:
Nu kan bemesting plaatsvinden d.m.v. bijvoorbeeld 12-10-18 mengmest (kunstmest) of met milieuvriendelijke droge korrelmest. Voor een mooi gazon is het met korrelmest belangrijk om in juni nog een tweede keer bemesten. Bemesting kan het beste gedaan worden vlak voor een regenbui.

Tuinaarde en potgrond:
Voor het ophogen van borders en tuin gebruikt u bemeste tuinaarde. Voor het verpotten van planten, verspenen van groenteplantjes en aanplanten van bloemen in perken gebruikt u potgrond.